Kuvauksen varaaminen

Kun tahdot tulla kuvattavaksi voit ottaa minuun yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai kotisivujen lomakkeella. Kerro millaisesta kuvauksesta on kyse ja kerro mille ajankohdalle tahtoisit kuvauksen tapahtuvan. Hääkuvauksiin teemme aina kirjallisen kuvaussopimuksen varauksen yhteydessä.

Kuvasuunnittelu

Jokainen kuvauspalvelu sisältää kuvauksen suunnittelun. Mielelläni kuulen teidän toiveita jo heti ajan varauksen yhteydessä, mutta niitä voidaan käydä läpi myös lähempänä kuvausta. Dokumentaaristen häiden suhteen on mukava tavata hääpari joko kasvotusten tai videopuhelun ääressä ennen hääpäivää.

Kuvien käsittely ja toimitusaika

Kuvankäsittelyyn käytän Adope Lightroomia CC ja Adope Photoshop CC. Jokaiseen kuvaan kuuluu kuvankäsittely. Toimitusaika on keskimäärin 5-14 päivää riippuen kuvauksen laajuudesta sekä sesonkikausista.

Kuvien toimittaminen

Kuvien toimittaminen sovitaan asiakkaan kanssa kuvauksen yhteydessä tai ennen kuvausta. Toimitusvaihtoehtoina on henkilökohtainen nettigalleria kuvatilaus.fi:n kautta sekä kuvien toimitus pilvipalvelulla. Lisämaksusta on mahdollista saada kuvat myös muistitikulla.

Kuvatilaus.fi

Kuvatilaus.fi on monipuolinen nettigalleria, jonka kautta asiakas voi tilata itselleen aidot valokuvat tai vaikkapa canvastauluja. Kuvaustunnuksella, jonka saat minulta pääset kirjautumaan omaan henkilökohtaiseen galleriaan.

Kuvausrekvisiitat ja taustat

Kuvausrekvisiitat tulevat pääosin minulta, mutta kuvauksiin saa tuoda myös omia rekvisiittoja. Tällä hetkellä minulta löytyy mm. erilaisia koreja, puusaavi, tuoleja, tyynyjä, koruja, hiuspantoja, hattuja sekä taljoja sekä erivärisiä neulosvilttejä, vanhoja matkalaukkuja, puulaatikoita, erilaisia penkkejä, kiikkutuoli, "keinuhevonen", retro kolmipyörä, retro auto, sekä vauvakuvaukseen tarkoitettuja rekvisiittoja, kuten villa-asuja, tylli-hameita, kiedottavia harsoja ja myssyjä.

Kuvauskalusto

Kuvauskalustonani on kaksi ammattikäyttöön tarkoitettua runkoa, ja  niihin objektiiveja löytyy niin yleiskuvaukseen, muotokuvaukseen, lähikuvaukseen, maisemiin kuin urheiluunkin. Lisäksi minulla on aina varalla useita muistikortteja ja akkuja.

Millainen on perhekuvaus?

Perhekuvaus sisältää niin yksilökuvausta kuin myös kuvausta koko perheen kesken. Kuvaukseen käytetään enemmän aikaa kuin tavalliseen lapsikuvaukseen. Miljöössä perhekuvaukset ovat parhaimmillaan, sillä siellä perhe pääsee yhdessä tekemään jotain. Esimerkiksi kävelyretki metsässä toimii vallan mainiosti kuvauspaikkana. Vain mielikuvitus on rajana. Myös perheen omassa kodissa kuvaaminen onnistuu ja kuvat voivat olla tyyliltään myös lifestyle-henkisiä.

Voiko vauvakuvauksen aikana pitää taukoja esim. syöttö?

Ehdottomasti voi. Ja pitääkin pitää.  Vauvakuvaukset tehdään aina vauvan ehdoilla ja kuvaukseen varataan aikaa myös mahdollisille tauoille.

Milloin vauvakuvaus kannattaa kuvata?

Vauvakuvaus vastasyntyneestä kuvataan vauvan ollessa mielellään alle 2 viikon ikäinen. Vauva nukkuu tuolloin paljon ja vastasyntyneen piirteet ovat silloin parhaimmillaan. On ihanaa taltioida kuviin vauvan pikkuriikkiset varpaat, sormet ja mutrusuu.

Missä kuvaat?

Kuvaan pääsääntöisesti itä - Suomessa, mutta suurempia kuvauksia (kuten häät) teen myös muualla suomessa.

Voiko kuvausta järjestää asiakkaan kotona?

Kyllä voi. Kuvauksen voi järjestää missä vain. Kuvaustarvikkeet kulkeutuvat kätevästi mukana. Kotikäynteihin lisätään matkakorvaus. Esimerkiksi vauvakuvaukset ovat yleisiä kotona järjestettäviä kuvauksia.